„Bola to vec náhody.“
Rozhovor s majteľom, Ľubošom Husárom.

Pokračovanie rozhovoru o histórii podnikov New Chicago je tu! V úvodnej časti si sa mohol dočítať o našom vzniku a prvej prevádzke v Poprade. V tomto článku sa dozvieš viac o veselej krčme v Spišskej Novej Vsi. Tak poďme na to!

1. Kedy ste začali zvažovať otvorenie ďalšej prevádzky?

Po stabilizovaní prevádzky v Poprade sme o tom začali rozmýšľať. Pozeral som rôzne priestory a zvažoval, ktorým smerom sa vybrať. V tom čase sa mi ozval známy, ktorý mal bar v SNV. Chcel v ňom rovnaké herné stroje, aké boli u nás. Poprosil ma, či ich neumiestnime do jeho prevádzky. Nakúpili sme nové a šli do toho. Priestory sa však nachádzali na treťom poschodí. Vynosiť to všetko hore bola hotová katastrofa. Ledva sme sa vošli na schodisko, rozhodovali fakt milimetre.

2. Ako vzniklo New Chicago v SNV?

Bola to vec náhody. Pár mesiacov potom sa náš známy rozhodol, že chce podnik predať. Ledva sme si z toho vynášania vydýchli. Pri predstave ďalšieho presúvania padlo rozhodnutie, že to radšej kúpime. Plánovali sme sa rozvíjať a tento krok nám dával zmysel. Poloha bola vhodná v rámci logistiky aj realizácie, z Popradu to nie je ďaleko. Priestory však boli tmavé a celé to pôsobilo veľmi pochmúrne. Moja predstava bola úplne iná. Chcel som to prerobiť na obraz New Chicago. Prerušili sme chod prevádzky a pustili sa do prerábania.

3. V čom bolo vytvorenie prevádzky iné?

Kupoval sa bar so zariadením na existujúcej adrese a prerábal na náš obraz. Mali sme už skúsenosti z prvej prevádzky, tušili sme, čo funguje, a čo nie. Takisto partnerské vzťahy, personál a hlavne Oskara. Ten vtedy pracoval ako čašník v Poprade a zabiehal sa ako technická výpomoc. Mal veľa odhodlania a väčšinu svojho „voľného“ času venoval prerábaniu. Často nám pomáhal aj môj kamarát.

Nastalo aj pár nečakaných momentov. Pri výmene okien prišla veľká prietrž mračien a skoro nás vytopilo. Počas výroby terasy sa mi šmykol plech a skoro som si odrezal prst. Boli horúčavy, tak som pracoval v šľapkách. Päť hodín pred otvorením bol všetok nábytok na jednej kope zakrytý plachtou. Upratovačka odchádzala s príchodom prvých zákazníkov.

4. Prekvapilo vás niečo pri realizácii?

Mysleli sme si, že to bude oveľa menej náročné. Len sa všetko prekopíruje a hotovo. Trvalo nám asi štyri mesiace, kým sme do čiernobielych priestorov dostali našu farebnosť a energiu. Robilo sa vkuse, aby sme mohli čím skôr otvoriť. Tretie poschodie dávalo zabrať každý deň. Vynášanie všetkých veci potrebných k prerábaniu bol masaker.

Zároveň sme prvýkrát pocítili, že to nie je len tak, jednu prevádzku riadiť a jednu budovať. Objavila sa manažérska výzva. Ako rozširovať, nestratiť na kvalite a nezblázniť sa? Bolo to tesné.

5. Sú zákazníci v SNV iní než tí v PP?

Ani nie. Na každej prevádzke má naša klientela rovnaký cieľ. Hľadá pozitívnu atmosféru a zábavu. Zákazníci chcú hrať hry a socializovať sa, to platí všade.

6. Aké nové interiérové prvky pribudli?

Zvuková izolácia za strojmi a kartónové steny. Xboxové znaky pri konzolách a čierne siluety na stenách. Plus vznikla prvá terasa.

– Gáleria –