Špičková kvalita piva je v New Chicago zaručená. Potvrdzuje ju aj ocenenie Hviezda sládkov, ktoré je ukazovateľom najvyššej kvality čapovaného piva. Príď si k nám vychutnať ten pravý pivný zážitok!

Poznáš Michelinské hviezdy? Určite vieš, že ich získajú len tie najlepšie reštaurácie, ako ocenenie kvalitného jedla. Niečo podobné je Hviezda sládkov, ktorá hodnotí celkovú starostlivosť o pivo a zaručuje jeho špičkovú kvalitu.
Chceš vedieť, ako sme toto ocenenie získali? Prečítaj si o našej ceste za úspechom. 

 

New Chicago - Hviezda Sládkov - Emblem

Neustále chceme napredovať 

Je to pre nás dôležité ocenenie a potvrdenie, že ideme správnym smerom. Všetky barové služby, ktoré ponúkame, sa snažíme poskytovať na čo najlepšej možnej úrovni. Jedinečná téma „veselej krčmy“ s množstvom hier a nápaditým interiérom priláka návštevníkov prvýkrát, no kvalitné služby sú tým, vďaka čomu nás zákazníci navštevujú pravidelne.
Okrem toho, je pivo náš kultúrny nápoj a my chceme, aby ho ľudia pili v čo najlepšej kvalite. Možno to znie ako samozrejmosť, ale na Slovensku je len 114 podnikov, ktoré Hviezdu sládkov získali. A medzi nimi sú všetky naše prevádzky!

Čo to vlastne Hviezda sládkov je a ako prebiehalo hodnotenie?

Je to nový spôsob hodnotenia prevádzok na Slovensku, ktoré sa udeľuje vždy na jeden kalendárny rok. Napriek tomu, že je to ocenenie od Plzeňského Prazdroja Slovensko, získať ho môžu aj podniky, ktoré majú iných dodávateľov. 

Komplexné hodnotenie sa zameriava na každý detail, ktorý sprevádza pivo na ceste k hosťovi. Na získanie sme museli prejsť dvoma kolami certifikácie. V prvom sa sledovali technické parametre, ako napríklad prísne hygienické štandardy, čistota či správna frekvencia sanitácie pivných ciest. Bez najvyššej hygieny ani dokonalo načapované pivo nechutí tak, ako by malo. Rovnako dôležité bolo však aj druhé kolo, ktoré bolo zamerané na zručnosti našich výčapníkov. Tí boli niekoľkokrát preverovaní v tajných kontrolách.

Hviezda sládkov je však skôr ocenením personálu. Práve ľudia sú tí najdôležitejší a dodržiavať zásady správneho čapovania musia oni. Hovorí sa, že sládok pivo varí a výčapník ho robí. Grafiky od Plzeňského Prazdroja s Majovou alebo Katkinou fotkou k odovzdaniu ceny jasne dokazujú, že aj oni prispeli k získaniu prevádzky New Chicago. 

Aké zásady správneho čapovania musia naši zamestnanci dodržiavať? 

    • Čistý a mokrý pohár
    • Čapuje sa pod uhlom 45°
    • Biela, hustá a krémová pena
    • Správne čapované pivo musí krúžkovať (zanechávať na stenách pohára stopu po pene)

Z pohľadu majiteľov

Prečo ste si zaumienili získať Hviezdu sládkov?
Veľmi si zakladáme na kvalitných službách. Vždy sme sa chceli oddeliť od konkurencie práve kvalitou a toto ocenenie zákazníkovi jasne ukazuje, že my na kvalitu dbáme.

Čo to pre vás symbolizuje?
Asi to isté, čo pre zákazníka. Vždy, keď nás navštívi dostane to, čo od produktu očakáva. A to potvrdzuje našu kvalitu.

Ako sa vám darilo pri certifikácii?
Vynikajúco, aj keď kritérií, ktoré sme museli splniť nebolo málo. Spájali sa s tým nemalé investície, ale investovali sme koľko bolo potrebné a splnili sme všetky technické parametre a hygienické štandardy. Takisto sme museli zvládnuť aj niekoľko mystery shoppingov.

Čo všetko bolo potrebné prerobiť alebo zmeniť?
Každá prevádzka to mala iné, ale všade bolo dôležité dodržať ten istý princíp. Napríklad sme upravovali skladové priestory, výčapné zariadenia, vymieňali nerezové dosky a zabezpečovali oplachy na poháre.

Absolvovali zamestnanci aj nejaké školenie?
Samozrejme, okrem desiatok interných sme mali aj niekoľko externých. Zabezpečoval ich Hlavný sládok Plzeňského Prazdroja. Napríklad aj teraz vo februári bolo jedno školenie. Je to nekončiaci kolobeh, lebo stále je potrebné zaučiť nových ľudí do čapovania, prípravy a servírovania.

Prešli ste hodnoteniami na prvýkrát?
Áno, na to sme veľmi apelovali. Merania dokonca neprebehli len raz, ale viackrát a pri každom hodnotení, muselo byť všetko dokonalé.

Z pohľadu prevádzkarov

Ako prebiehali školenia?
Väčšinou prebiehajú na jednej z našich prevádzok. Príde obchoďák so skúseným človekom, ktorý už vyhral súťaž v čapovaní a učí nás všetkých čapovať. Postupne sa prejdú základné štýly čapovania ako hladinka (bežný spôsob čapovania na jedenkrát) – náš základný štýl, šnyt (tzv. malé pivo vo veľkom pohári, z polovice je tvorené penou) a mlieko (čapuje sa iba pena).

Naučia sa zamestnanci niečo nové?
Záleží od ich skúseností, ale je to komplexný vzdelávací program. Dozvedia sa všetko, od údržby piva, správneho skladovania, cez prípravu pivného skla, až po rôzne nastavenia výčapného zariadenia.

A aká je počas školenia atmosféra?
Príjemná a uvoľnená. Naši zamestnanci majú dobrý pocit z toho čo sa naučili, ale všetci sa aj tak tešia na záver. Pivo predsa neputuje do umývadla.

Vychutnajte si pivo tam, kde mu skutočne rozumejú. My vieme, že sa o pivo musíme neustále starať. Od okamihu, ako nám ho privezú v sudoch, až do chvíle, keď vám ho výčapník servíruje. Patríme medzi podniky, ktoré získali Hviezdu sládkov. Zastavte sa na jedno dokonalo načapované a preverte našu kvalitu! 

Ohodnotiť nás môžete v aplikácii Ideš na pivo, v ktorej nájdete aj ďalšie podniky s týmto ocenením.

Viac sa o Hviezde sládkov dočítate na webe Plženského Prazdroja: https://www.prazdroj.sk/hviezda-sladkov

– Gáleria –