Nový nádych pre naše prevádzky

Všimol si si nejaké zmeny keď si k nám zavítal po poslednom období zatvorených prevádzok? Zdali sa ti naše krčmy ešte veselšie než predtým? Lebo jednoznačne sú! Ak si si nič dodnes nevšimol, tak čítaj a dozvieš sa, čo sme prerobili.

Za ten čas, čo boli naše prevádzky zatvorené, sme nespali na vavrínoch a vyšantili sa na vylepšeniach a zmenách.

Úpravy a prerábanie počas lockdownu?

Rozumné to asi nebolo, ale nechceli sme sa nečinne prizerať na situáciu, s ktorou sme nemohli nič robiť. Nevedeli sme, kedy budeme môcť naše podniky otvoriť, či o mesiac alebo o polrok. Napriek tomu sme sa rozhodli venovať čas renovovaniu a zmenám. Veď predsa – radšej makať než plakať. Zároveň sme efektívne využili čas kým boli zatvorené prevádzky, aj keď to z ekonomického hľadiska bolo veľmi riskantné investovanie. Avšak, to je náš štýl, to máme v našej DNA.

Okrem toho, potrebovali sme nájsť náplň práce pre personál a udržať ich čo najviac. Maľovať steny a upratovať? Znie to ako príjemná zmena od miešania drinkov a obsluhovania zákazníkov. Haha, ale fakt. Na každej prevádzke bola počas prerábania veselá atmosféra. Dnes na to spomíname ako na taký menší teambuilding. Kolektív to rozhodne stmelilo a vzťahy medzi nami sa posunuli k lepšiemu.

Ako sme vedeli, čo prerobíme?

Počas celého roka pravidelne využívame hodnotiacu metódu, tzv. kritické oko. Prechádzame prevádzku, všímame si nedostatky a odpovedáme si na otázky:

    • Čo by sme mohli vylepšiť?
    • Aké dizajnové a technické zmeny by sa zišli?
    • Aké opotrebovania nastali a ako sa im vyhnúť?

Z týchto našich analýz sme presne vedeli, čo je vhodné a potrebné prerobiť a upraviť. Zmeny boli potrebné z dlhodobého hľadiska a nápady sme mali, tak sme sa do toho jednoducho pustili a rozhodne to neľutujeme.

Na čo z prerobeného sme najviac hrdí?

V Popradskej prevádzke je to určite fontána v kaviarenskej časti a nové sedenie. Rekonštrukcia baru, vytvorenie steny pre rumy a giny a umiestnenie nápisov “VESELÁ KRČMA”.

V Spišskej Novej Vsi sme zrenovovali prístupové schodisko a WC. Okrem toho, sa tiež rekonštruoval bar, ale skôr z praktického hľadiska pre zjednodušenie práce naším zamestnancom.

Košická prevádzka je nová, preto sa v nej skôr čistilo a upratovalo a celkovo prerábalo menej, skôr len také kozmetické zmeny, ako LED pásik vo VIPke.

V každej veselej krčme sme vymaľovali všetky steny a opravovali čierne makety. Nanovo sa natierali sedenia a vymenili niektoré čalúnenia. Tepovanie k tomu, samozrejme, nechýbalo. Vytvorili sme inzertné plochy s cliprámami na plagáty.

Napriek tomu, že sa do práce zapájali všetci zamestnanci, najviac toho urobil náš hlavný majster - technik Oskar. Rozhodli sme sa ho opýtať niekoľko otázok, aby sme vám priblížili jeho prácu.

Oskar, čo všetko si prerábal ty?

V Spišskej – schody, podlahu, osvetlenie pri WC. Poprad potreboval vylepšiť WC priestor, nanovo sa nasvetľoval a upravoval bar. V Spišskej som dával regále do skladu, menil celý bar, pulty pre zlepšenie práce, shisha miesto na výrobu, a pod.

Koľko % vecí si musíš pripraviť vopred a koľko % práce riešiš už na prevádzke?

Chystám si 80%, zvyšných 20% improvizujem. Keď ma čosi prekvapí, tak necúvnem a pustím sa do toho, hlavne nech je to hotové a nemusím chodiť viackrát hore-dole. Snažím sa robiť veci čo najefektívnejšie. 

Na ktoré úpravy si najviac hrdý?

Na veľké – viditeľné zmeny, nie také, že sa, napr. nadvihne polička a pribudne drobnosť. Celá chodba v Spišskej, WC a celý bar v PP. Proste veci, kde je hneď viditeľný rozdiel. Alebo, keď sa prerába celá prevádzka a nie malé drobnosti.

Najviac hrdý som však na prácu v KE – stálo ma to síce najviac roboty a času, ale je to super pocit, vidieť hotové “dielo”. Pokojne vám urobím špeciálnu exkurziu a ukážem, aké to bolo predtým. 

Ako sa zapojili ostatní z prevádzok? Pomáhali ti?

Jasné, ale len ľahkou pomocou – maľovanie, presúvanie, umývanie, upratovanie – všetko, čo sa v podstate dalo urobiť bezo mňa 🙂

Zostrihy z prevádzok si môžeš pozrieť na našom Instagrame alebo Tiktoku.

– Gáleria –