Poznáš už všetky hry z našich poličiek? Tak to si si určite všimol, že sa pravidelne staráme o to, aby pribúdali nové. Sledujeme novinky a snažíme sa o širokú ponuku hier. Nájdu sa v nej najväčšie klasiky, ľahké a zábavné, ale aj náročnejšie a logické hry. Naposledy sme naše police obohatili o vzdelávacie hry od Lebo Mädveď 

Nemal si rád geografiu, lebo ti prišla nudná? S puzzle od tejto partie to nehrozí. Pár krát zložíš Mapucle svet alebo Slovensko, a ani nevieš ako, a už sa ti do hlavy dostanú nové vedomosti zo zemepisu.  

Dizajnové hry vyrábané na Slovensku  

Traja kamaráti, Juraj, Erika a Patrik, sa dali dokopy a počas štúdia na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave vytvorili jedinečné hry. Vznikli tak spontánne ako naše prevádzky New Chicago. Proste prišiel nápad a šli do toho. Dokonca aj Juraj, ich zakladateľ, je tiež z Popradu, tak ako naši majitelia. Ich hry majú vzdelávací charakter a sú vyrobené na Slovensku z MDF dosiek, čo je lisovaný drevený odpadový materiál. Áno, sú to super EKO hry! 

Čo sme pre teba vybrali?  

Firma Lebo Mädveď sa neustále rozrastá a už má riadne pestrú ponuku produktov. Vybrať pár kusov nebolo jednoduché, ale išli sme do toho s rozumom a rozvahou. Začali sme Slovenskom. Kraje, regióny alebo okresy? Keďže vieme, že naši zákazníci sú veľmi šikovní, vybrali sme pre teba to najnáročnejšie, teda Mapucle Slovensko okresy. Obsahuje 72 kúskov puzzle okresov a 9 okrajových – tvoria rám. Za aký čas dokážeš dať celé Slovensko dokopy?  

Potom sme pokračovali na svet. Mini, Midi alebo Maxi? Výber bol teda zlatá stredná cesta a rozhodli sa pre Mapucle Svet MIDI. Skladá sa zo 40 kúskov krajín a 10 okrajových puzzle. Nie je až tak náročné, ale neboj sa, taktiež potrápi tvoj mozog.  

Nakoniec si nás získala jedna z najstarších hier na svete – Game of ur. Je to síce hra vhodná len pre dvoch hráčov, ale dá sa hrať dvoma spôsobmi. Jednoduchším a? Áno, nečakane, zložitejším. Budeš mať dostatok šťastia a porazíš svojho súpera? V tejto hre ti jednoducho nestačí len taktika 

Aké sú naše dojmy?  

Hry sú veľmi kvalitne spracované a veríme, že sa žiaden kúsok nestratí. Hneď ako k nám prišli, vyskúšali sme poskladať Mapucle Slovensko Okresy a veru, potrápili sme sa s tým nejakú tú chvíľku. Keďže sme východniari, tak poskladať okresy na juhozápade Slovenska nám dalo zabrať.  

A čo Mapucle Svet? To už bolo jednoduchšie. Kúsky s oceánmi sú veľké, čiže dať dokopy svet je skutočne len na pár minút.  

Máme pre teba malý tip: začni skladať najprv okraje až tak vypĺňaj vnútro, ako pri hocijakom inom puzzle.  

Po rozbalení hry Game of ur môžeš mať chvíľku pocit, že nevieš čo s tým. To sme mali aj my. Pravidlá sa nám na prvý pohľad zdali komplikované. Partia z Lebo Mädveď však myslela na lenivosť ľudí študovať pravidlá a pripravila krátke video, z ktorého sme to raz dva pochopili. Jednoduchšia verzia je dynamická a fakt jednoduchá. Určite ju skús aj ty 🙂 
Príď si k nám vyskúšať tieto hry. Nenechaj ich ležať na policiach a zapadnúť prachom. Viac o projekte Lebo Mädveď  a aj ich produkty nájdeš na: lebomadved.sk