Saint Patrick´s Day s New Chicago

Zažil si New Chicago počas 17. marca 2022? Ocitol si sa u nás náhodou alebo si vedel, že sme sa pripojili k celému svetu a tiež sme oslavovali Saint Patrick‘s Day 

DSC00477-2

Čo je to vlastne za deň? 

Deň svätého Patrika sa každoročne oslavuje 17. marca. Je to írsky kultúrny a náboženský sviatok. Pýtaš sa prečo náboženský? Podľa historických zdrojov svätý Patrik práve ten, ktorý priniesol do Írska kresťanstvo (tak ako u nás svätý Cyril a svätý Metod). Je najobľúbenejší a najznámejší spomedzi všetkých patrónov Írska.  

V minulosti znamenal sviatok sv. Patrika predovšetkým príležitosť k návšteve kostola a chvíle venované rodine. Postupne sa však transformoval do niekoľkodňovej udalosti plnej bujarých osláv, tmavého piva, írskej whisky, hlučného spevu, tanca a zábavy. 

Zelená úplne všade 

Prečo práve táto farba? No predsa preto, že je to írsky sviatok!  

Zelená je írskou národnou farbou. Aj samotný ostrov prezývajú Zelený, pre jeho krásne sýtozelené pasienky. K írskemu národnému sviatku svätého Patrika preto tradične patrí. Tá sprevádza hlučné oslavy a dlhé sprievody. Výzdobu väčšinou dopĺňajú ďatelinky. Tie by tradične mali mať 3 lístky, ktoré majú symbolizovať svätú trojicu.  

Darčeky pre vás  

Áno, akcia bez výzdoby a darčekov pre vás, našich zákazníkov, by nebola dobrá! Tričká s logom írskej whisky Bushmills k nákupu 2 shotov. Dávaš si túto whisky u nás pravidelne? Alebo si ju na sv. Patrika skúsil prvýkrát?  

Vyhovuje ti viac írsky Jameson? Táto značka sa spojila s firmou Fusakle a pripravili pre vás parádne tematické ponožky. Koľko Jamsock’s sa ti u nás podarilo vyzbierať?  

Rozhodne si každý našiel to svoje “pravé orechové” a všetci sa skvelo zabávali a neodišli naprázdno.   

Nebol si 17.3.2022 u nás a chceš vidieť ako to vyzeralo? Pozri si fotky na našom Instagrame alebo video na Tiktoku

Nebuď smutný, že si to prešvihol. Budúci rok takýto event plánujeme znova! Ale nezúfaj, určite sa máš na čo tešiť aj počas celého roka.