Vedel si, že biely rum v skutočnosti nie je biely? Najčastejšie to je číra priehľadná tekutina podobná destilátom, vodke, alebo ginu. Ak sa chceš o tomto alkohole dozvedieť viac, si na správnom mieste. Prečítaj si náš článok o najznámejších bielych rumoch a miešaných nápojoch, ktoré ich obsahujú.

Vieš ako sa vyrába?

Či už áno alebo nie, v skratke ti to najskôr pripomenieme. Aby sme mohli hovoriť o rume ako takom, prechádza niekoľkými procesmi – fermentáciou a destiláciou. Nič ti to nehovorí? Prečítaj si o tom viac v našom prvom článku o rumoch. Teraz si určite v obraze a môžeš pokračovať vo “vychutnávaní” samotného bieleho rumu a drinkov s ním spojených.

Najznámejšie biele rumy

Biely rum má jemnú chuť s ovocnou arómou. Používa sa do miešaných nápojov a doladí celý zážitok. Nájdu sa však aj nadšenci klasických shotov. Či už si fanúšikom jedného alebo druhého, v prevádzkach New Chicago si môžeš vyberať z troch bielych rumov:

Captain Morgan White

Príjemne svieži a ľahký výsledok výberu karibských rumov. Očarí sviežou, čistou a mierne sladkou chuťou. Ak máš vycibrené chuťové bunky, možno zacítiš aj náznak ananásu a banánu. Odporúčame piť s kockami ľadu, ktoré zjemnia ostrú arómu. Táto klasika nič nepokazí v žiadnom miešanom drinku.

Bacardi Carta Blanca

Jemný a suchý. S chuťou vanilky, kokosu a mletej kávy. Skúsení milovníci pocítia aj korenistý náznak s citrusmi a karamelom. Má krištáľovo čistú a jasnú farbu. Vyskúšaj Piňa Coladu s týmto bielym rumom!

Havana Club Anejo 3 anos

Kubánsky rum vyrábaný v Havane. Kto by to bol povedal? Má menej zvyčajnú, pieskovú farbu. S arómou hrušky, vanilky a s korenistým podtónom. Skladuje sa 3 roky, vďaka čomu si vyvinie príjemnú chuť. Výborná voľba do Cuba Libre alebo Mojita.

Miešané nápoje s bielym rumom

Obľubuješ drinky, no ani poriadne nevieš, čo obsahujú? V našich New Chicago baroch máme v ponuke až 3 miešané nápoje, ktoré obsahujú biely rum. Do všetkých ako základnú zložku používame Captain Morgan White, ale pokojne ti ho zameníme s rumom podľa tvojej predstavy.

Mojito

Snáď najviac rozšírený miešaný nápoj. Skladá sa zo shotu bieleho rumu, mäty, trstinového cukru, limetky, ľadu a sýtenej minerálky. Prevláda v ňom mierne horká a kyslá chuť, ktorú dopĺňa sladkastá a mentolová aróma.

Hovoríš si: “Uuh, to nie je nič pre mňa”? Vyskúšaj sladšiu verziu v podobe Jahodového Mojita, ktoré ti naši barmani s radosťou pripravia. Tieto dve varianty si získajú srdce každého milovníka klasiky.

Cuba Libre

Veľmi podobný drink Mojitu. Avšak predsa iný. Nie si nadšenec minerálky? Trstinový cukor nahrádza sladká chuť Royal Crown Coly a limetka s ľadom dodávajú svieži efekt. Ale pozor, prvý dúšok ťa môže myšlienkami katapultovať do večerných ulíc Latinskej Ameriky.

Piňa Colada

Pokiaľ máš mlsný jazýček a chceš sladké, odporúčame Piňa Coladu. Ananásový džús, kokos, smotana a ľad sú priam dokonalá kombinácia. Cukornaté a zároveň jemné chute ťa prenesú na pláž podľa tvojej predstavy a v mysli si už užívaš “dovolenku snov”.

Nealko/Virgin alternatívy

Prišiel si autom a nemôžeš si vychutnať drink tak ako by si chcel? Alebo tvoje dieťa obľubuje niečo iné ako džús či limonádu? Nezúfaj! Miešané drinky ti pripravíme aj v nealko verzii.

Neváhaj a príď si k nám vychutnať trochu exotiky!