Si fanúšikom tohto strašidelného sviatku? Oslavoval si ho s nami v New Chicagu a chceš si zaspomínať? Alebo len chceš vedieť ako to tu vyzeralo? Tak či onak, si tu správne.

Nikto z nás presne nevie, kedy a kde vznikol tento nápad, ale oslavovať Halloween v New Chicagu je už dlhoročná tradícia. Tohto roku sme ho naplánovali na sobotu, 29. októbra a bola to naozaj spooky noc. 

Halloween alebo All Hallows’ Eve

Prelom októbra a novembra je na Slovensku stále vnímaný ako obdobie, kedy sa stretneme celá rodina, spoločne navštívime cintoríny a spomíname na blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. Halloween je ale väčšinou vnímaný ako americký sviatok plný strašidiel. Pravda je však taká, že vychádza zo starodávneho keltského sviatku Samhain. Kelti týmto sviatkom oslavovali ukončenie leta, ďakovali za úrodu a prinášali dary zosnulým predkom. Verili, že v túto čarovnú noc sa duše mŕtvych vracajú na zem. Halloween v preklade znamená „predvečer všetkých svätých“, takže je v skutočnosti veľmi podobný tomu, čo v tomto období oslavujeme my, Dušičkám.

Duch nás nakopol

S prípravou sme začali v predstihu. Polovica októbra bola tu a do Košického New Chicaga zavítal duch. Videl si video? Vychutnal si drink, shishu, nachos a dokonca zahral aj hry! Vtedy nám bolo jasné, že Halloween už je za rohom. Vybrali sme výzdobu a pustili sa do zdobenia. Girlandy, pavučiny, kostlivci a čerstvé tekvice, ktoré bolo potrebné vyrezať. Naši zamestnanci sa na to tešili celý rok, preto sme im vymysleli aj internú súťaž o naj tekvicu. 

Bez masky to nie je ono

Najlepšiu atmosféru tvoria jednoznačne kostýmy a masky. Naši zamestnanci sú každoročné nadšení z Halloweenskej zmeny a svoje outfity si vyberajú aj týždne vopred. Dokonca, aj tí, ktorí v tento deň nepracovali, prišli do barov posedieť si vo svojom scary prevleku. Výzvou bolo namotivovať vás, našich zákazníkov, aby ste takisto prišli oblečení tematicky. Vznikol teda nápad: welcome drink pre každého v maske. No tí, čo na kostým zabudli, si ho mohli požičať od nás. V krabiciach s výzdobou sme mali pre vás odložené aj tie. Starostlivo sme ich vyčistili a pripravili na prevádzkach. Outfity pripravené, môže sa začať Halloweenský večer.

Strašidelní barmani, čašníci aj zákazníci 

American psycho, creepy sestrička, zombie, Kaneki, Edward Cullen aj hrbatý mních. Videl si ich naživo? 

Halloween u nás tohto roku dopadol podľa predstáv, našich a veríme, že aj vašich. Mnoho z vás prišlo v kreatívnych kostýmoch, čo prispelo k celkovej  atmosfére. Užili sme si ho všetci a halloweenska atmosféra sa v podnikoch držala celý víkend, až do utorkového rána. Už teraz sa nevieme dočkať na ďalšiu párty a rozmýšľame nad kostýmami na budúci rok.