Čo si predstavíš ako prvé, pri slovách shisha, hookah či vodná fajka? Máš radšej sviežu, sladšiu príchuť alebo niečo medzi? V tomto článku sa dozvieš čosi o histórii, vodnej fajke ako takej a tiež o tom, ako si u nás shihu objednať.

Napriek tomu, že každá kultúra má pre tento tabakový pôžitok iný názov, prvý dym z vodnej fajky sa objavil približne pred 500 rokmi v Indii.

Hlinená nádoba a škrupina kokosového orecha? Tak vyzerali prvé vodné fajky. Vedel si, že bolo veľkou urážkou podať hadicu priamo ďalšiemu fajčiarovi? Áno, je to tak – ak chcel fajčiť iný fajčiar, musel počkať, kým sa hadica položí na stôl.

Shisha vo svete

Do Európy sa tento fenomén dymu a chuti dostal omnoho neskôr, kde však upadol. Rozmach cigariet spôsobil, že ľudia na shishu zabudli. Dnes je to však veľmi obľúbená relaxačná činnosť mnohých generácií.

Inak tomu nie je ani v našich New Chicago baroch, kde ti ponúkame rôzne príchute.

Dnes nájdeš dizajny vodných fajok od výmyslu sveta – sklenené vázy v rôznych tvaroch a štýloch, jedinečne tvarované a zdobené kovové telá a taniere, tiež keramické korunky, gumené hadice a pod. To je 5 základných častí. Avšak princíp fajčenia je v podstate vždy rovnaký.

Sto ľudí, sto chutí

Ďalšia nevyhnutná časť je, ako už tušíš, samotný tabak. V spojení s melasou, medom a olejom vyčarí osobný pôžitok. Obľúbené u nás sú skôr ovocné tabaky, kdežto v arabských štátoch preferujú silný čierny tabak bez chuti. No aj tu sa nájdu nadšenci práve týchto čiernych tabakov. Je len na tebe, pre akú príchuť z našej ponuky sa rozhodneš. 

“Môžem fajčiť vodnú len v shisha časti?” Samozrejme, že nie. Orientálne kútiky nájdeš v každom z našich barov, no shishu si môžeš vychutnať pri ktoromkoľvek stole. Ak sa chceš preniesť do inej časti sveta, posaď sa do našej shisha časti, radi ťa tu privítame, nie je to však pravidlom.

Netreba zabúdať na to, že sa bavíme o tabakovom výrobku pre plnoletých. Pokiaľ máš 17 rokov, nezúfaj. Máme pre teba v ponuke tzv. kamienkové vodné fajky. Tabak je nahradený špeciálnymi kamienkami obalenými v melase rôznych ovocných príchutí.

Objednaj si u nás!

Láka ťa shisha, no nevieš ako na to? U nás si na správnom mieste. Jednoducho si objednaj u našich čašníkov, ktorí ti s ochotou poradia s výberom tabaku. Shishaman vodnú fajku s radosťou pripraví a taktiež vysvetlí ako sa o ňu starať. Neboj sa opýtať, ak si nevieš rady s otočením uhlíkov, nejde ti parádny dym či máš pocit že sa ti ťažko ťahá. New Chicago tím je k dispozícii. Väčšinou sú to len malé drobnosti, ktoré sa rýchlo napravia a môžeš si užívať relax. Vyvalený na gaučoch v orientálnej časti, v zápale hry s partiou pri pive či drinku –  záleží len na tebe.