Naše prevádzky sú známe dobre načapovaným pivom, ku ktorému neodmysliteľne patria aj športové prenosy. Najlepšiu atmosféru vedia vytvoriť praví fanúšikovia futbalu či hokeja. Ešte viac ako pôžitok zo služieb a pohodlia vám prinášame zábavu. Každý z vás určite pozná ten nevyužitý čas medzi športovými prenosmi a počas reklamných prestávok. Tento háčik však už nemusí byť problémom. Ak túžiš ostať v nálade rivala, stačí odbehnúť od stola. Rozmeň si peniaze za žetóny a daj šancu Air hokeju. Nepoznáš pravidlá? Nevadí, v tomto článku ťa prevedieme všetkým dôležitým. Poďme sa na to spolu pozrieť. 

Niečo, čo by ťa mohlo zaujať…

Air hockey je obľúbená arkádová hra, ktorá ti môže ponúknuť emócie, ako napätie, súperivosť, radosť a občas hnev z prehry. Ver mi, ak sa ti raz nezdarí, budeš chcieť okamžitú odvetu. Táto hra je určená pre dvoch hráčov a je zameraná na reflexné a zmyslové vnímanie. Čím lepšiu taktiku i postreh máš, tým horšie pre tvojho súpera. Starším súrodencom tejto pokrokovej spoločenskej hry je stolný hokej. Ale prečo nemať zábavu, tak ako s pukom na ľade?

Už v roku 1972 sa objavovali prvé prototypy od šikovného vynálezcu Boba Lemieuxa. Hraciu plochu tvorí zahnutá doska vyrobená z nerezu, v ktorej sa nachádza množstvo malých dierok. Po zapnutí stroja cez ne začne prúdiť vzduch z plošného ventilátora. To zabezpečuje hraciemu puku ľahký a plynulý pohyb.

Kam s pukom? Obaja hráči majú svoju vlastnú „bránku“, malý vyrezaný priestor na koncoch stola, a svoju pálku, ktorá je vyrobená tak, aby sa dobre držala. Ubrániť svoju bránku pred diskom sa ti možno bude zdať ľahké, ale hneď ako dostaneš prvý gól, zistíš, že je to v skutočnosti trošku ťažšie. Veľmi dôležitá rada od nás: dávaj pozor aj na pohyby svojich rúk. Takmer pri každej hre si jeden z hráčov dá aj vlastný gól. A o takúto maličkosť sa to stáva zábavnejším a zaujímavejším.

Poďme na to!

Nikto sa neučí rád pravidlá nových spoločenských hier. S Air hokejom je to však o mnoho jednoduchšie a intuitívnejšie. Prvé, čo potrebuješ urobiť je vhodiť zakúpený žetón do stroja a stlačiť tlačidlo „štart“. Stôl začne automaticky reagovať a spustí sa časomiera. Niekde trvá jedna hra päť minút, inde zasa viac, záleží to od konkrétneho stola. V tomto hracom čase musíš dať svojmu súperovi čo najviac gólov. Občas to býva veľmi vyrovnané, ale nemaj strach, vzduch víri, takže spotené pazuchy pri tejto hre nehrozia. Ak dostaneš gól, puk nájdeš z vonkajšej strany stola.

Malá rada na záver

Pálku drž pevne v ruke, pretože sa počas hry stáva, že neletí len puk. Dôležité je mať oči na stopkách, puk môže byť niekedy naozaj veľmi rýchly. Ani nevieš ako, a prekvapí ťa odraz od steny, ktorý skončí v bráne. Tak teda bojovnú náladu a veľa šťastia pri hre!

Vidíme sa v našom New Chicagu.